به گزارش روابط عمومی : داود نجفیان افزود: با بیان اینکه در برخی از نقاط استان شاهد فرونشست های بالاتر از استاندارد هستیم، گفت: این فرونشستها ناشی از برداشت های اضافی از آبخوانها و بارگذاری سنگینی روی آبخوانها در طول سالهای گذشته در راستای توسعه استان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از سالهای گذشته برای جلوگیری از بحرانهای بزرگتر طرحهای بسیار زیادی تعریف شده است، اصلی ترین طرح در این اقدام طرح تعادل بخشی بوده که شامل 15 پروژه که عمده ترین این پروژه ها طرح انسداد چاه های غیر مجاز بوده است.
نجفیان با توجه به اینکه در برنامه تعادل بخشی در چندسال گذشته شرکت آب منطقه ای کرج جزو شرکت های برتر بوده که بیش تر از تعهدات خود عمل کرده است، افزود: در راستای این تعهدات سال گذشته هزار و 100 حلقه چاه در استان مسدود شد.
وی با اشاره به اینکه طبق دستور وزیر کشور طرح مدیریت توامان آب و برق به عنوان اولویت در این بخش ابلاغ شد، عنوان کرد: به دلیل اینکه اکثر چاه های ما به کنتورهای هوشمند ،حجمی تجهیز. نشده اند از ظرفیت کنتورهای برقی که در چاه ها نصب شده است استفاده می شود.
نجفیان بیان کرد : در این راستا سامانه مشترک دو سویه تعریف شده است که بر اساس میزان انرژی که چاه ها برای مصرف برق استفاده می کنند این میزان انرژی در پروانه ها وجود دارد و به صورت انلاین به اطلاعات اصلی متصل شده و مشخص می شود که چاه مورد نظر چه میزان مصرف انرژی داشته که متناسب با آن ،مصرف آب نیز مشخص می شود.
وی افزود: اگر اضافه برداشتهایی وجود داشته باشد اخطارهایی به کشاورزان و صاحبان چاه ابلاغ می شود و در صورت عدم همکاری بلافاصه اقدام به قطع برق چاه ها می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز عنوان کرد: با اجرای این طرح جدید بین شرکت آب و برق کل کشور حدود 6 میلیارد متر مکعب از برداشت مازاد آب خوانها جلوگیری می شود.
وی با اشاره اجرای دو طرح بزرگ تعذیه مصنوعی در فردیس و کردان گفت: برای طرح تغذیه مصنوعی فردیس 120 میلیارد تومان و برای کردان 150 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که هردو طرح به بهره برداری کامل رسیده اند و اگر سالانه بارشهای خوبی در استان داشته باشیم طرح تغذیه مصنوعی فردیس 54 میلیون متر مکعب و کردان 12 میلیون متر مکعب ظرفیت تغذیه مصنوعی را برای استان فراهم می کنند.
نجفیان ادامه داد: با توجه به بارشهایی که در سال جاری در رودخانه کرج داشتیم توانستیم بخش عمده ای از آب رهاسازی شده موجود در رودخانه را به تغذیه آب خوانها اختصاص دهیم که کمک بزرگی برای احیای آب خوانها است.