به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای البرز، کمیتة تحقیقات شرکت آب منطقهای البرز با همکاری پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در تاریخ 26 بهمن ماه 1393 نشستی تخصصی با موضوع "مدیریت خشکسالی" را با همکاری دانشگاه تهران برگزار نمود. این نشست با حضور جمعی متشکل از آقای پروفسور Van Lanen از اعضای هیأت علمی دانشگاه واخنینگن و مدیر پروژه خشکسالی اتحادیه اروپا، مدیر عامل و معاونین و مدیران شرکت آب منطقهای البرز، مسئولین حوزة ستادی وزارت نیرو: جناب آقای دکتر رضوی نبوی، جناب آقای ابراهیم زاده مدیر کل محترم دفتر بهبود و بهره وری آب وزارت نیرو، مدیران شرکت مدیریت منابع آب ایران، آقایان مهندس شفیعی رییس دفتر تحقیقات کاربردی آقای مهندس قبادی مدیر کل دفتر بررسیهای اقتصادی شرکت مدیریت منابع آب ایران، آقای مهندس رابعی مدیرکل دفتر بهره برداری از شبکه ها و جمعی از کارشناسان این شرکت، و مسئولین ارگانهای دولتی استان البرز، رئیس مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری یونسکو، همکاران سایر شرکت های آب منطقه ای، اساتید دانشگاههای تهران و تربیت مدرس برگزار گردید.
در این نشست، بعد از خیر مقدم توسط آقای مهندس پارسا، مدیر عامل شرکت آب منطقهای البرز، سخنرانی آقای پروفسور Van Lanen در خصوص تجارب پیشبینی و مدیریت خشکسالی در کشورهای اروپایی آغاز شد. ایشان ابتدا تعاریفی از کمبود آب و دستهبندی آن در دو دستة بحران آب و خشکسالی ارائه کردند و وجه تمایز آنها را بیان داشتند. بر اساس این تعریف، خشکسالی نتیجة تغییرات آب و هوایی و اقلیمی است ولی بحران آب میتواند نتیجة عوامل انسانی و افزایش تقاضا و مصرف باشد.
در ادامه پروفسور Van Lanen از تجربیات کشورهای اروپایی در زمینه خشکسالی و سابقة ثبت وقایع حدی در جوامع پیشین اروپا صحبت کرد و سپس نتایج حاصل از مدلهای پیشبین و شبیهساز تغییرات اقلیمی برای اروپا را ارائه نمود. نتایج حاکی از وقوع خشکسالی در اغلب مناطق اروپا و کاهش بارشها و جریانات در این مناطق بود.
ایشان به عدم پیشبینی بر اساس اطلاعات و سریهای زمانی کوتاه مدت تأکید داشتند و مقولة پیشبینی خشکسالی را بر اساس یک دورة کنترل بلند مدت معتبر دانستند.
ایشان در بخشی از بیانات اظهار داشتند که بر اساس یافتههای علمی، خاورمیانه نیز از مناطق در معرض خشکسالی شدید است لذا با اروپا در یک خطر مشترک قرار دارند و ابراز خرسندی نمودند اگر بتوانند با محققین ایران در این زمینه همکاری نمایند و تحقیقات مشترک انجام نمایند. تأکید ایشان بر شناسایی و مدیریت ریسک بجای مدیریت بحران بود و روشهای مدیریت خشکسالی را در هر منطقه، اختصاصی دانستند و به لزوم برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت در قالب پیشبینی، پایش و ایجاد زیرساخت تاکید کردند.
بعد از اتمام سخنرانی، حاضرین در نشست به بحث و گفت و گو و تبادل نظر در مورد تجربیات موجود در زمینه خشکسالی و مدیریت آن پرداختند و تجربیات موجود را به اشتراک گذاشتند.