در ابتدای این نشست آموزشی مهندس نجفیان ضمن خوشامد گویی به حضار بخصوص دکتر فلاح نژاد مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز و اساتید و صاحبنظران مدعو و تبریک هفته پدافند غیر عامل،ضمن بیان اهمیت مقوله سیلاب و مدیریت درست آن،همه دستگاه ها را در قبال این مساله مسئول دانست . به گفته ایشان سالیان متمادی خشکسالی باعث شد از سیلاب و نحوه مدیریت آن غفلت شود و نسبت به تجاوزات به حریم و بستر رودخانه و تنگ شدن عرصه بر رودخانه ها عکس العمل موثری بوجود نیاید و سیلاب فروردین امسال درسهای بزرگی برای ما داشت و بیش از همه عدم آمادگی و ناهماهنگی بین بیشتر دستگاه های مسئول، بارز بود. وی در ادامه با تشریح تصرفات غیر قانونی حریم و بستر رودخانه ها و تاثیر آن بر افزایش خطر سیلاب و خسارات آن، افزود کار اساسی برای مقابله با سیلاب موضوع ساماندهی رودخانه های استان است که از سال گذشته این فرایند در استان البرز شروع شده است.
سخنران بعدی این کارگاه آموزشی، دکتر فلاح نژاد مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز بود. ایشان نیز با تاکید بر موضوع مسئولیت پذیری، همه دستگاه های مرتبط را در قبال سیلاب و مدیریت درست آن مسئول دانست و افزود همه باید در کنار آب منطقه ای به سهم خود در این امر نقش ایفا کنند و سیلاب را از مقولاتی است که نیازمند آمادگی قبلی و کنش جمعی و تمهیدات علمی است که لایروبی رودخانه ها و آزادسازی تصرفات حریم و بستر رودخانه های استان را از ملزومات آن می باشد. وی همچنین بر امر اطلاع رسانی صحیح و بموقع به مردم در خصوص مخاطرات سیلاب و لزوم آمادگی همگانی در مقابل سیلاب تاکید نمود.
در ادامه دو تن از اساتید دانشگاه به صورت علمی موضوع سیلاب را مورد بررسی قرار دادند: دکتر علیجانی عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی از بعد اقلیم شناسی و دکتر یاسی عضو هیات علمی دانشگاه تهران از منظر مهندسی رودخانه، سیلاب فروردین ماه 1398 در نقاط مختلف کشور را مورد بحث و آسیب شناسی قرار داده و توصیه ها و راهکارهای لازم را ارائه دادند.