به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای البرز، متنِ ترجمه و تلخیص شده این مقاله به شرح زیر است:
"مطالعه جدید واتراید(water aid) روی ۱۰۰ شهر پرجمعیت جهان، تغییرات چشمگیر در میزان سیلابها و خشکسالیها را نشان میدهد؛ تغییراتی که زندگی جمعیتهای شهری را به خطر انداخته و دسترسی به آب سالم را در سراسر دنیا دشوارتر کرده است.
گزارش واتراید نقاط «پر رطوبت» در شهرهای جنوب آسیا، روند خشکی گسترده در شهرهای اروپایی و پدیده «شلاق اقلیمی» در چهار قاره از جمله آفریقا را آشکار میکند.
واتراید در حال کار روی ارائه راهکارهایی برای جوامعی است که در خط مقدم تغییرات اقلیمی قرار دارند، اما هشدار داده که "به تنهایی از پس این بحران برنمیآید" و از دولتهای جهانی، بانکهای چندجانبه و بخش خصوصی درخواست کرده تا با هم همکاری کرده، سرمایهگذاریهای لازم را آزاد کنند و راهکارهایی برای مقابله با بحرانهای آب و اقلیم اجرا نمایند.
تحقیقات جدید واتراید، که در روز (۱۲ مارس ۲۰۲۵) منتشر شده، نشان میدهد که کدام یک از ۱۰۰ شهر پرجمعیت جهان با افزایش خطر سیل و خشکسالی مواجه هستند—مسألهای که امنیت و بقای جوامع شهری را به طور جدی تهدید میکند.
گزارش "آب و اقلیم: افزایش خطر برای جمعیتهای شهری" مشخص میکند که کدام شهرها در آفریقا و آسیا بیشترین آسیبپذیری را در برابر تغییرات شدید اقلیمی دارند—تغییراتی که اثرات مخربی بر دسترسی به آب سالم برای جمعیتهای خط مقدم تغییر اقلیم گذاشته است.
تقریباً یک پنجم (۱۵٪) از شهرهای مورد مطالعه با پدیده «شلاق اقلیمی» روبرو شدهاند؛ یعنی همزمان شاهد شدت گرفتن هم خشکسالیها و هم سیلابها هستند، در حالی که ۲۰٪ از شهرها تغییر شدیدی از یک وضعیت افراطی به وضعیت افراطی دیگر را تجربه کردهاند.
شهرهای جنوب آسیا به طور فزایندهای سیلخیز شدهاند و شهرهای اروپایی روند خشکی قابل توجهی را تجربه میکنند—و همه این تغییرات مستقیماً دسترسی مردم به آب سالم و امنیت آبی را تهدید میکند.
در سالهای اخیر، بحرانهای اقلیمی در شهرهایی مثل مادرید (اسپانیا) و کیپتاون (آفریقای جنوبی) تا شهرهای سیلزدهای چون داکا و کراچی، نشان میدهند که ۹۰٪ از فجایع اقلیمی ناشی از یا کمآبی شدید یا بارش بیش از حد است. خیریه جهانی «واتراید» هشدار داده که در ۵۰ سال گذشته، فجایع ناشی از آب ۴۰۰٪ افزایش یافتهاند و زیرساختهای حیاتی آب و بهداشت را تحت فشار شدید قرار دادهاند.
مطالعه جدیدی که با همکاری دانشگاههای بریستول و کاردیف انجام شده، دادههای ۴۰ ساله اقلیمی را با آسیبپذیریهای اجتماعی و زیرساختی شهرها ترکیب کرده و شهرهایی را که بیشترین خطر و کمترین آمادگی در برابر تغییرات شدید اقلیمی دارند شناسایی کرده است.
یافتههای کلیدی گزارش:
واتراید میگوید راهحلها میتوانند ساده اما مؤثر باشند: از جمعآوری آب باران و پایش سطح آب تا نصب توالتهایی مقاوم در برابر سیلاب. اما برای اجرای این اقدامات، نیاز به همکاری فوری دولتها، بانکهای چندجانبه و بخش خصوصی است."
نگارنده: نسترن کیوانپور